fbpx

Je zou het niet zeggen dat het juli is. Wat een druilerige dag. Echt een dag voor een superlekker en gezond soepje!

Ingrediënten:tomatenkokossoep

  • 3 flinke uien
  • 2-3 tenen knoflook
  • 400-500 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel extra virgin kokosolie
  • 500 ml. water
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes
  • 400 ml. kokosmelk
  • 750 ml. biologische tomatensaus
  • 2 eetlepels kruidenmix van kurkuma, koriander, salie, rozemarijn, tijm *(en evt. lavendelbloem, citroenverbana)
  • verder op smaak brengen met tamari (sojasaus),  peper en zout, evt. snufje chili

Pel/schil de uien, knoflook en zoete aardappel en snijd ze in stukken. Fruit alles even in de kokosolie en voeg dan bouillonblokjes, water en een halve eetlepel van de kruidenmix toe. Breng het aan de kook, laat het gaar worden en pureer het vervolgens. Doe daarna de kokosmelk, tomatensaus en de rest van de kruidenmix erdoor en pureer opnieuw. Breng de soep op smaak met tamari (sojasaus),  peper en zout, evt. snufje chili.

Recept is afkomstig uit het boek van Rineke Dijkinga: ‘Alles draait om je hormonen, het is maar dat je het (w)eet’

Dit vind je misschien ook leuk