fbpx
Contact

Gezonde borrelnoten: Geroosterde kikkererwten

Ze lijken op de welbekende borrelnootjes, maar dat is slechts gezichtsbedrog. In tegenstelling tot de borrelnootjes is dit een gezonde snack en ook heerlijk bij de borrel!

Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Het gemakkelijkste is om hiervoor kikkererwten te gebruiken uit een blik of pot*. Spoel ze wel goed af en droog ze goed af.Kruid ze met bijv. zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, een snufje chilipoeder naar smaak. Allerlei variaties zijn natuurlijk mogelijk.Vervolgens rooster je ze met eventueel een scheutje olijfolie in de oven op 200 graden tot ze krokant zijn. Dat duurt 20 à 30 minuten. Hussel de erwten halverwege de baktijd een keertje om.

* Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Maar hier ben je wat meer tijd mee kwijt. De kikkererwten kunnen namelijk het beste minimaal 8 uur geweekt worden.Vervolgens moet je ze nog ca. 3 kwartier tot een uur koken.

Kikkererwten zitten boordevol goede voedingstoffen. Het zijn echte eiwitbommetjes, zitten vol vezels en ze bevatten ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, ijzer en zink.

Knabbel ze!

Dit vind je misschien ook leuk