Zoete aardappels
Steeds vaker zie je de zoete aardappel in de vakken van de supermarkten. Om af te vallen is dit een super vervanger voor de ‘gewone aardappel’. Waarom? De zoete aardappel is een groente, die sneller wordt afgebroken dan de gewone aardappel die veel zetmeel bevat (wat in je lichaam wordt gezet in suiker). Ga je na de avondmaal lekker op de bank liggen, dan verbruik je deze energie niet meer en slaat je lichaam het op als reserve (vet). In zoete aardappel zit minder zetmeel, dus er is simpelweg minder om op te slaan als je het zetmeel niet direct verbrandt.
Regenboog Groenteschotel met zoete aardappel uit de oven
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even aan de kant. De groenten die ik heb gebruikt zijn zoete aardappel, broccoli, courgette, paprika en rode ui. Snijd deze in grote blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Doe er bijv. wat olijfolie bij. Rangschik ze in rijtjes naast elkaar volgens de kleuren van de regenboog! Vergeten welk kleur naast elkaar hoort? Ik som de kleuren van de regenboog van buiten naar binnen even op: Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.
Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en gedroogde rozemarijn. Natuurlijk mag je om het even welke kruiden gebruiken, vers of gedroogd! Besprenkel voor extra smaak tot slot evt. met wat balsamicoazijn. Vergeet niet jouw duim op de opening van het flesje te houden of het zal snel een grote plas balsamicoazijn worden!