Een heerlijke pasta met zelfgemaakte rucolapesto, gerookte zalm en cherrytomaten die heel snel en makkelijk klaar te maken is. Echt een verrukkelijk gerecht! De rucolapesto maak je in minder dan tien minuten tijd! Mocht je dit toch nog teveel werk vinden, kun je natuurlijk ook een potje ‘gewone’ pesto uit de winkel gebruiken. Niemand zal het je kwalijk nemen…
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 2 (biologische) courgettes
- 3 el crème fraîché
- 3 el rucola pesto of eventueel gewone pesto
- 250 gram cherrytomaten
- 1 knoflookteentje
- 2 sjalotjes
- 200 gram gerookte zalm
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje
- Halveer de cherrytomaten
- Fruit de sjalotten en knoflook aan in wat olijfolie op laag vuur, laat ze zacht worden maar niet kleuren
- Maak spaghetti van de courgettes met de spiralslicer en roerbak deze zachtjes in een koekenpan met een beetje olijfolie
- Roer de crème fraîché en pesto door de courgettespaghetti als deze klaar is en houd het gerecht warm
- Voeg de tomaten toe aan aan de sjalotten en knoflook en laat kort even meewarmen
- Breng op smaak met peper en zout
- Scheur de gerookte zalm in kleinere stukken en voeg toe aan de tomaten
- Zet het vuur uit en roer alles voorzichtig even door
- De gerookte zalm hoeft niet meer te garen, alleen even warm te worden in de saus
- Schep de pasta op borden en verdeel hierover de tomatensaus met gerookte zalm