Dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn laten we je zien aan de hand van onderstaande menusuggesties. Voor elke dag een simpel gerecht, voorzien van minimaal 2 ons groente en altijd calorievriendelijk en bovenal heel erg lekker. Gezond, smaakvol en gevarieerd eten dus!
Let op: alle hoeveelheden zijn per persoon. Dus of je nu voor jezelf kookt of voor een groot gezin, je komt altijd goed uit: vermenigvuldig de waarden gewoon met het aantal personen.
Maandag: aardappelen, groente en vis200 g andijvie – 4 kleine gekookte aardappels – 1 stukje kabeljauwfilet met mosterd – 1 schaaltje (magere) vanilleyoghurt. | |
Dinsdag: pastaMix 2 tangen volkorenspaghetti met ½ pot tomatensaus, 1 gebakken kalkoen- of kipworstje, 1 ui, grof gesnipperd, ½ teentje knoflook, geperst en een zak van 150 g grove soepgroenten. | |
Woensdag: soep1 diep bord met verse paddenstoelensoep (voeg verschillende soorten in stukken toe aan een bouillon, met een gesneden sjalotje, tijm en peterselie) – 1 meergranen- of volkorenpistolet – 1 flinke groene salade. | |
Donderdag: stampotStamppot van wortel (200 g), ui en kruimige aardappelen (4 grote) met hamreepjes (75 g) en geraspte (30+) kaas – 1 schaaltje (magere) vanilleyoghurt. | |
Vrijdag: salade1 maaltijdsalade van kropsla, 1 sinaasappel in partjes, ½ rode ui, in ringen, gerookte kipfilet, geraspte wortel, wat olijfolie – 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood. | |
Zaterdag: aardappelen, groente, vlees100 g (mager) gehakt, met wat paneermeel en kruiden tot een bal gerold – prei uit de wok (met een uitje en knoflook) – 2 opscheplepels gekookte krieltjes. | |
Zondag: pastasaladePastasalade van 150 g gekookte volkorenpasta met 100 g jonge spinazieblaadjes (rauw), 50 g witte-kaasblokjes (light/20+), 4 zongedroogde tomaten in stukjes, olijfolie, oregano, tijm, peper. |